Sådan får du smykker og sko til at passe sammen

Ofte bruger vi flere timer på at finde ud af, hvad vi skal have på, lige meget om vi skal på arbejde, til fødselsdag eller til fest. Der er tænkt over alt helt ned til den mindste detalje og ofte handler det om at få tilbehør og sko til at passe sammen. Derfor har vi skrevet denne artikel om, hvordan du kan få smykker og sko til at passe sammen.

Ligesom at der findes smykker til enhver lejlighed findes der også sko til enhver lejlighed. Mens et par gode birkenstock sandaler passer godt til arbejdet eller at gå lange ture i sommervarmen, passer stilletterne til sommerfesterne. Men der er ingen, der siger, at du ikke kan tage et par fede flade sandaler på til fest. Det hele handler bare om at style dit outfit på gennemtænkt vis.

Sammensæt et outfit i samme toner

Når det kommer til sammensætning af sko og smykker i et og samme outfit handler det ofte mere om farver end om form for sko og smykker. Du kan vælge den sikre løsning ved at kombinere tøj, tilbehør og sko i samme farve, bare i forskellige nuancer. På den måde opnår du et elegant og afdæmpet look, som altid vil være en succes.

Tommelfingerregler med guld og sølv

Ofte kan du også prøve dig frem, når du tilføjer guld og sølv smykker til dit outfit, eller du kan også følge du stensikre tommelfingerregler. Guld går godt i spænd med varme farver, mens sølv er bedst til kolde farver.

Under varme farver finder vi gul, orange, rød og fuchsia, som altså fungerer godt sammen med fx en halskæde i guld. Mens det måske er bedst at tage grønt, turkis, eller blåt tøj på, når du finder dine sølvsmykker frem.

Disse to tommelfingerregler kan være behjælpelige, når det kommer til smykker på fødderne. De fleste tænker på halskæder, øreringe og armbånd, når de tænker på smykker, men hvad med tåringe?

En guld-tåring er et glimrende valg, hvis du ønsker at klæde dig på i et boho look, som fx den berømte skuespillerinde Jennifer Aniston. Aniston blev for nylig spottet i en sort top, en chic lang sort maxi nederdel, sorte stilletter og en guld-tåring samt andre guldsmykker.

Længere oppe har vi nævnt hvordan guld og sølv går godt i spænd med en lang række af regnbuens farver, men du kan naturligvis vælge et mere minimalistisk og skandinavisk look med sort beklædning og guld eller tilbehør ligesom Aniston. Hvis du vælger sort beklædning over hele linjen, inklusiv dine sko, kan det netop være en god idé, at du holder dig til guld- eller sølvsmykker, da alt for mange farver hurtigt kan virke malplaceret.